11 Ocak 2009 Pazar

TARHANA ÇORBASI

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ...

Malzemeler;
1 su bardağı tarhana
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 sivri biber
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
isteğe göre tuz ve 1 paket et bulyon
Yapılışı;
Öncelikle 1 su bardağı tarhanayı 1 su bardağı su ile ıslatıyoruz.
Tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyuyoruz.
İnce ince doğradığımız sivribiberi yağda 1-2 dk. döndürüp salçasını ve kırmızı biberi koyuyoruz. dahaa sonra 5 su bardağı suyu ve bulyonu üzerine ekliyoruz. Su kaynamaya başlayınca yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tarhanayı ekliyoruz. Karıştırarak kaynadıktan sonra rende yada minik parçalar halinde sarımsağı ekliyoruz. Tuzunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha altı kısık kaynattıktan sonra pul biber, kekik ve naneyi ekleyip servis yapıyoruz.

2 yorum:

  1. Binnurcum hayırlı olsun yeni blogun.Bayılırım değişik ve güzel tariflere. Ellerine sağlık harika görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  2. eh işte dilekciğim inci kızdan fırsat bulursam yemek yaparım bir de onları eklerim die düşündüm teşekkür ederim
    öptüm seni :)

    YanıtlaSil