12 Ocak 2009 Pazartesi

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI

ARKADAŞIM EMEL DE YEDİĞİMİZ VE BENİM FAVORİ TATLILARIMDAN BİRİ OLAN KAYMAKLI EKMEK KADAYIFINI TARİFİ;



Malzemeler;
1 adet ekmek kadayıfı
5 bardak ılık su
5 adet kürdan
şerbet için;
yarım limon
5 bardak su
5 bardak toz şeker
Yapılışı;
Öncelikle Kadayıfın kızarmış olan kısmı alta gelecek şekilde kadayıftan büyük bir tepsiye yerleştiriyoruz.
Çeşitli yerlerine suyu ve şerbeti iyi çekmesi için kürdanları saplıyoruz.
5 bardak ılık suyu ekmek kadayıfının her tarafına gelecek şekilde eşit miktarda ıslatıyoruz.
15-20 dakika beklemeye alıyoruz.
Bütün suyu çekmemişse kalan suyu bir havluya çektiriyoruz.
Diğer tarafta 5 bardak su, 5 bardak şeker ile bir şerbet hazırlıyoruz.
Kaynadıktan sonra limonunu sıkıyoruz 2 dakika sonra şerbeti ocaktan alıp kadayıfın üzerine döküyoruz.
Şerbetle buluşan kadayıf tepsisini ocağın üzerinde kısık ateşe yerleştiriyoruz ve yanlarından süzülen şerbeti tekrar üzerine dökerek yarım saat kadar şerbeti tam çekmesi sağlıyoruz.
Şerbetini çektikten sonra dilimleyip kaymakla servis yapıyoruz.

1 yorum:

  1. Çok severim kaymaklı ekmek kadayıfını nefiss görünüyor.
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil