27 Ocak 2009 Salı

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK & PÜRE SALATASI & ÇİN BÖREĞİ

SEVGİLİ ARKADAŞIM AYŞE DEN LEZZETLER SUNACAĞIM SİZE
BİZLER İÇİN HAZIRLADIĞI
PÜRE SALATASI
ÇİN BÖREĞİ
HAVUÇLU CEVİZLİ KEK
GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİ
ELLERİNE SAĞLIK
:)

ÇİN BÖREĞİ

MALZEMELER

(BİZ KLABALIK OLARAK GİTTİĞİMİZ İÇİN TAM GRAMI GRAMINA ÖLÇÜ VEREMEDİ AMA BEN MALZEMELERİ DİREK YAZIYORUM SİZ KENDİNİZE GÖRE AYARLARSINIZ)

YUFKA
(2 YUFKADAN 8 BÖREK ÇIKIYOR)
KIYMA
PIRASA
HAVUÇ
CEVİZ
SOĞAN
SIVIYAĞ
TUZ
KARABİBER

KIZARTMAK İÇİN
GALETA UNU
YUMURTA

ÖNCE SOĞANLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP SIVI YAĞDA ÖLDÜRÜYORUZ.
ÜZERİNE KIYMAYI DA EKLEYİP KAVURUYORUZ.
RENDELEDİĞİMİZ HAVUCU VE İNCE DOĞRADIĞIMIZ PIRASAYI DA KAVRULAN KIYMAYA EKLEYİP BİR İKİ DAKİKA (HAVUÇ VE PIRASA ÖLÜ DİRİ ARASINDAYKEN )ALTINI KAPATIYORUZ.
TUZ, KARABİBER VE BİRAZ DİRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.
DİĞER TARAFTA İLK YUFKAMIZI SERİP ÜZERİNE SIVIYAĞ GEZDİRİP AYIYORUZ DİĞER YUFKAYI SERİYORUZ.
EŞİT 8 PARÇAYA BÖLDÜĞÜMÜZ YUFKALARI İRİ SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARIYORUZ.
ÖNCE YUMURTAYA SONRA GALETA UNUNA BULAYIP KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ.
(ARZUYA GÖRE ÜZERİNE DÖKÜLEN SARIMSAKLI YOĞURT VE KIRMIZI BİBERLİ YAĞ BÖREĞE FARKLI BİR LEZZET KAZANDIRIYOR)


HAVUÇLU VE CEVİZLİ KEK

MALZEMELER
5 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1/2 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
1 SU BARDAĞI RENDE HAVUÇ
2 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

YAPILIŞI;
YUMURTA VE TOZ ŞEKER MİKSERLE ŞEKER ERİYENE KADAR ÇIRPILIR.
İÇİNE HAVUÇ, CEVİZ İÇİ, TARÇIN, SIVIYAĞ EKLENEREK İYİCE KARIŞTIRILIR.
UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZU ELENEREK KARIŞIMA EKLENİR.
MİKSERİN DÜŞÜK SEVİYESİNDE BİR KAÇ DAKİKA KARIŞTIRILIR VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR.





MALZEMELER;
2 ADET HAVUÇ
4 ADET SALATALIK
6 ADET PATATES
SARIMSAKLI YOĞURT
MAYONEZ
DEREOTU
TUZ
PULBİBER

YAPILIŞI;
PATATESLER HAŞLANIR.
PATATES, SALATALIK, HAVUÇ RENDELENİR.
SALATALIKLARIN SUYU SIKILARAK RENDELENEN MALZEMELERİN HEPSİ SARIMSAKLI YOĞURTLA KARIŞTIRILIR. İÇERİSİNE 2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ VE İNCE KIYILMIŞ DEREOTU İLE TUZ PUL BİBER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR.

AFİYET OLSUN...









5 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK HERBİRİ HARİKA GÖRÜNÜYOR SABAH SABAH BLOG GEZMEMEK LAZIM HELEDE BENİM GİBİ KAHVALTI YAPMADIYSANIZ EĞER:)

    YanıtlaSil
  2. Off diyorum offf bunlar ne böyle canım çekti.
    çin böğreğini eşim çok sever.bende havuçlu keki nefiss görünüyorlar canım
    yapanın ellerine sağlık
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. candancım; bloglar aslında ne sabah ne akşam gezilmeli bence tıka basa karın doymalı öyle sayfalara bakılmalı yoksa vermeye çalıştığım kilolar tez zamanda geri gelecek
    melihacım gerçekten güzeldi çin böreği yağda kızarmış olmasına ramen çok hafifti
    bende öptüm sizi :)

    YanıtlaSil
  4. http://www.ekscambalkon.com

    YanıtlaSil
  5. bu arada çin böreğinin de hastasıyım)) eline sağlık

    YanıtlaSil