16 Ocak 2009 Cuma

BARBUNYA PİLAKİ, PEYNİRLİ MİLFÖY,PUDİNGLİ BİSKÜVİ ,MANTI MAKARNA SALATASI

BARBUNYA PİLAKİ BİZİM AİLECEK ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR YEMEK.
ÖZELLİKLE EŞİMİN.
O YÜZDEN YAZIN BOLCA ALIP TEMİZLEYİP BUZDOLABI POŞETLERİNE DOLDURUYORUZ ÜZERİNE DOMATESLERİNİ DOĞRAYIP DONDURUCUYA ATIYORUZ.
KIŞIN MALZEMELERİNİ EKLEYİP ZEVKLE YİYORUZ.


MALZEMELER;
1 KG BARBUNYA
1 HAVUÇ
2 SOĞAN
DOMATES
YAĞ
TUZ
BİBER SALÇASI
SU
YAPILIŞI;
BEN DÜDÜKLÜ TENCERE KULLANIYORUM.
DERİN DONDURUCUDAN ALDIĞIM BARBUNYAYI BİRAZ BEKLETTİKTEN SONRA DÜDÜKLÜYE KOYDUM.
ÜZERİNE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIM HAVUCU VE SOĞANLARI EKLEDİM.
BENİM BARBUNYAMDA DOMATES VARDI AMA 2 ORTA BOY DOMATESİN KAFİ GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.
SIVIYAĞI, BİBER SALÇASINI,TUZUNU VE ÜZERİNİ 3 PARMAK GEÇECEK ŞEKİLDE SUYUNU EKLEDİM.
DÜDÜKLÜ TENCEREDE DÜDÜĞÜNÜ İNDİRDİKTEN 20 DAKİKA SONRA HAZIR OLUYOR.


DÜN ARKADAŞIM CANAN A GİTTİK KIZIMLA
ÇAYIN YANINA
PEYNİRLİ MİLFÖY
PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTA
MAKARNA SALATASI
YAPMIŞTI

PEYNİRLİ MİLFÖY
MALZEMELER;
4 ADET MİLFÖY HAMURU
BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
YUMURTA SARISI
ÇÖREK OTU
YAPILIŞI;
MİLFÖYLER ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞADIKTAN SONRA HAZIRLANAN PEYNİR VE MAYDANOZDAN OLUŞAN İÇ HARCI ORTASINA EKLİYORUZ. KARE ŞEKLİ VERDİKTEN SONRA ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE ÇÖREK OTU SERPİP 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ.
PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI
MALZEMELER;
1 PAKET PÖTİBÖR BİSKÜVİ
1 PAKET KAKAOLU PUDİNG
3,5 SU BARDAĞI SÜT
HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI;
KAKAOLU PUDİNGİ 3,5 SU BARDAĞI SÜT İLE PİŞİRİYORUZ.
KÜÇÜK KARE BORCAMA ÖNCE BİSKÜVİYİ DAHA SONRA PUDİNGİ DÖKEREK 2 KAT YAPIYORUZ.
EN SON PUDİNGİN ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİNİ DÖKEREK BUZDOLABINDA SOĞUTTUKTAN SONRA SERVİS YAPIYORUZ.





MANTI MAKARNA SALATASI;
MALZEMELER;
KELEBEK MAKARNA
YOĞURT
SARIMSAK
SIVIYAĞ
KIRMIZI TOZ BİBER
YAPILIŞI;
TUZ VE BİRKAÇ DAMLA SIVIYAĞ EKLEDİĞİMİZ SUDA KELEBEK MAKARNAMIZI HAŞLIYORUZ.
SÜZÜP SOĞUTTUKTAN SONRA HAZIRLADIĞIMIZ SARIMSAKLI YOĞURDA MAKARNAMIZI EKLİYORUZ.
ÜZERİNE SIVIYAĞ VE KIRMIZI TOZ BİBERLE HAZIRLADIĞIMIZ SOSU DÖKÜP AFİYETLE YİYORUZ ;)
ELLERİNE SAĞLIK CANANCIĞIM ÇOK GÜZEL OLMUŞTU MAMALARIN.

5 yorum:

  1. ELLLERİNE SAĞLIK HEPSİDE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR AMA BİRŞEYİ ÇOK MERAK ETTİM DİFRİZE KOYARKEN BARBUNYAYI DOMATESDEMİ KOYUYORSUN ÇİĞDEN BOZULMUYORMU? HAZIR MARKETELERDE SATILAN KONSERVELER GİBİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ ACİL CEVAP BEKLİYORUM BİLGİLENDİRİRSEN EĞER:)

    YanıtlaSil
  2. evet domatesi küp küp doğrayıp atıyorum dondurucuya . merak etme hiçbişeycik olmuyor domateslere :)

    YanıtlaSil
  3. Barbunyayı domatesle birlikte dondurucuya atmak hiç aklıma gelmemişti.ne güzel çıkar buzluktan soğanı,salçası,havucunu attınmı yemekde hazır.büyük kolaylık bu yaz bol bol atıcam dondurucuya çok seviyorum barbunyayı

    pasta,milföy,makarnada nefiss görünüyor canım afiyet olsun
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. SAOL CANIM İLGİN VE CEVABIN İÇİN BİLMİYORDUM BU BLOGLAR BANA ÇOK ŞEY KATTI ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ ARTIK YAZLARI DOLABA BARBUNYALARI BÖYLE KOYUCAZ AYRI KONSERVE DOMATES YAPMAYA GEREK KALMAZ HEM BÖYLECE SAOLASIN ÇOK TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  5. melihacım gerçekten çok pratik oluyor tavsiye ederim.
    bloglar gerçekten bilgi denizi
    öğrenmenin de yaşı yok malum
    sevgiler...

    YanıtlaSil