14 Şubat 2009 Cumartesi

ÇAKMA PİZZA

NEDEN Mİ ÇAKMA PİZZA?
ÇÜNKÜ EKMEK HAMURUYLA HAZIRLANDI. HANİ PİZZALAR İNCE FİLAN OLUR YA BİZİMKİ BİRAZ EKMEK ÜSTÜ PİZZA GİBİ BİŞEY OLDU.
FIRINDAN ALDIĞIMIZ HAMURU YAĞLANMIŞ KAĞIDIN ÜZERİNE SERDİK 200 DERELİK FIRINA ATTIK
10 DK PİŞİRDİKTEN SONRA ÜZERİNE DOMATES SOSU VE KETÇAPLA HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMI SÜRDÜK.
BEŞ DAKİ BÖYLE FIRINLANDIKTAN SONRA ALLAH NE VERDİYSE MALZEMERİNİ(ZEYTİN,MISIR,SUCUK,MANTAR,BİBER,1 YUMURTA,KEKİK,PUL BİBER,SIVIYAĞ) ÜZERİNE SERPİP PİŞİRMEYE DEVAM ETTİM.BIÇAK YARDIMIYLA HAMURUN PİŞTİĞİNE KANAAT GETİRİP KAŞAR PENİRİNİ SERPTİM.

İŞİN KOMİK TARAFI O KADAR ACIKMIŞIZ Kİ Kİ FIRINDAN ÇIKARINCA RESMİNİ ÇEKMEK AKLIMA GELMEDİ. OTURUP YEDİK BİR GÜZEL




8 yorum:

  1. Eline sağlık sevgili binnur..son derece pratik ve lezzetli olmuş.
    acil zamanlar için düşünebiliriz mesela :))
    afiyet olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. İştee bu pizzaya hayır demem nefiss görünüyor.sizede afiyet olsun canım
    ellerine sağlık
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  4. Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim. Olur ya ... Kalp durur ... Akıl unutur ... Ben dostlarımı ruhumla severim. O ne durur, ne de unutur ...

    YanıtlaSil
  5. Çakma makma ben yerim bunu bayıla bayıla.. mayalılar olsun da :)nefissss..
    Ne tesadüf, ben de hacettepede oldum :)
    Sevgi günün kutlu olsun canım :)

    YanıtlaSil
  6. Çakma pizza demişsin ama,maşallah malzemesi yerinde.Benimde oğlum çok seviyor devamlı yaptırıyor.Kendimi bazen pizzacıda çalışıyor gibi hissediyorum.eline sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Afiyet olsun. Pek bir güzel olmuş pizzanız. Bazen böyle doğaçlama yapılan şeyler daha lezzetli olur. Bu da öyle olmuş eminim. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. mütevazi davranmayacağım pizza gerçekten güzel olmuştu :)
    teşekkür ederim mesajlarınız için ....

    YanıtlaSil