6 Şubat 2009 Cuma

PEYNİRLİ POĞAÇA


MALZEMELER;
3,5 SU BARDAĞI UN
125 GR. MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ)
1 PK. KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
İÇ MALZEMELER
BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
DERE OTU
YAPILIŞI;
TARİF OKTAY USTA DAN ALINTIDIR ÖNCELİKLE ONU SÖYLEYEYİM.
TÜM MALZEMEYLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPILIR.
(SADECE YUMURTANIN AKI HAMURUN İÇİNE SARISI ÜZERİNE OLMAK ÜZERE)
ŞEKİLLENDİRİLİP FIRINA SÜRÜLÜR.
ÇAY YANINDA BENİM GİBİ TUZLU DÜŞKÜNÜ İSENİZ BAYILA BAYILA YENİLİR.
:)

7 yorum:

  1. Bende çayın yanında tuzlu şeyleri çok seviyorum.birde sıcak sıcakca poğaçalar hiç tutamıyorum kendimi
    canım poğaçalar çok güzeller
    ellerine sağlık
    öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM BEN POĞAÇAYI ÇOK SEVERİM YENİ YAPTIM BU HAFTA AMA RESMİNİ GÖRÜNCE YİNE CANIM İSTEDİ NOLUCAK ŞİMDİ:((

    YanıtlaSil
  3. Peynirli poğaça çayın yanında en çok sevdiğim hamurişi. Biber salatasını tarif ettiğin şekilde de deneyeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bir gün gelin kıslar size de yapıyım çayın yanında afiyetle yeriz.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik cok güzel görünüyor.tüm tadanlara afiyet seker olsun.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. sevgili yaren teşekkür ederim ziyaretin ve mesajın için
    benden de size sevgiler...

    YanıtlaSil