16 Şubat 2009 Pazartesi

ZEYTİNLİ POĞAÇA, HAVUÇLU MAKARNA SALATASI

GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA ÇAYA GİTTİĞİMİZ NURSEL TEYZEM YAPMIŞTI BU POĞAÇALARI VE SALATAYI
BUYRUN TARİFLERİ
MALZEMELER;
3 SU BARDAĞI UN
100 GR TEREYAĞI
YARIM KAHVE FİNCANI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 YUMUTA SARISI
SUSAM
ZEYTİN EZMESİ

MALUM MALZEMELERLE HAMURU HAZIRLAYIP İÇİNE ZEYTİN EZMESİ SÜRÜYORUZ. ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM SERPİŞTİRİP FIRINA ATIYORUZ.



MAKARNAYA BAYILIYORUM.
TEK YOĞURT YİYEMEDİĞİM GİBİ MAKARNAYI DA YOĞURTSUZ YİYEMİYORUM.
(YAZINCA BANA DA BİR ACAYİP GELDİ FARK ETTİM Kİ NORMAL BİR DAVRANIŞ SERGİLEMİYORUM.)
MAKARNANIN İÇİNE SARIMSAKLI YOĞURT VE MAYONEZ GİRİNCE İÇİNE NE KOYARSANIZ KOYUN SOĞUK SERVİS EDİLİNCE SALATA OLUVERİYOR.
BUDA HAVUÇLU HALİ;
MALZEMELER;
1 PAKER MAKARNA
3 ADET HAVUÇ
YOĞURT
MAYONEZ(1 KAŞIK)
SARIMSAK
TUZ

HAŞLANMIŞ MAKARNA SICAKKEN RENDELENMİŞ HAVUÇLARIMIZI EKLİYORUZ.
HAZIRLADIĞIMIZ YOĞURT,SARIMSAK,TUZ VE MAYONEZ SOSUNU ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.
AFİYETLE YİYORUZ.

YUMURTALI EKMEK

YUMURTALI EKMEK BİZİM SABAH KAHVALTILARIMIZIN VE ÇATKAPI İKİNDİ ÇAYLARIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ
PRATİK VE LEZZETLİ



MALZEMELER
YUMURTA
PEYNİR
MAYDANOZ
EKMEKÜSTÜ YAĞ
EKMEKLER BİRAZ BAYAT OLURSA DAHA GÜZEL OLUYOR.
YUMURTA, PEYNİR VE MAYDANOZ BİRBİRİNE KARIŞTIRILIYOR.
EKMEKLERİN ÜZERİ İNCE BİR TABAKA YAĞLANIYOR
FIRIN IZGARA AYARINA GETİRİLİYOR VE ÜZERLERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİYOR
5 - 7 DAKİKA ARASINDA HAZIR.
YAZIN DOMATESTE EKLİYORUM BEN BU KARIŞIMA...




14 Şubat 2009 Cumartesi

ÇAKMA PİZZA

NEDEN Mİ ÇAKMA PİZZA?
ÇÜNKÜ EKMEK HAMURUYLA HAZIRLANDI. HANİ PİZZALAR İNCE FİLAN OLUR YA BİZİMKİ BİRAZ EKMEK ÜSTÜ PİZZA GİBİ BİŞEY OLDU.
FIRINDAN ALDIĞIMIZ HAMURU YAĞLANMIŞ KAĞIDIN ÜZERİNE SERDİK 200 DERELİK FIRINA ATTIK
10 DK PİŞİRDİKTEN SONRA ÜZERİNE DOMATES SOSU VE KETÇAPLA HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMI SÜRDÜK.
BEŞ DAKİ BÖYLE FIRINLANDIKTAN SONRA ALLAH NE VERDİYSE MALZEMERİNİ(ZEYTİN,MISIR,SUCUK,MANTAR,BİBER,1 YUMURTA,KEKİK,PUL BİBER,SIVIYAĞ) ÜZERİNE SERPİP PİŞİRMEYE DEVAM ETTİM.BIÇAK YARDIMIYLA HAMURUN PİŞTİĞİNE KANAAT GETİRİP KAŞAR PENİRİNİ SERPTİM.

İŞİN KOMİK TARAFI O KADAR ACIKMIŞIZ Kİ Kİ FIRINDAN ÇIKARINCA RESMİNİ ÇEKMEK AKLIMA GELMEDİ. OTURUP YEDİK BİR GÜZEL




ÖRGÜLÜ MİLFÖY BÖREK, ZEYTİNYAĞLI PIRASA

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ,
LİMONSUZ ASLA DÜŞÜNEMEDİĞİM
ZEYTİNYAĞLI PIRASA...


MALZEMELER;
1 SOĞAN
2 HAVUÇ
YARIM KG. PIRASA
YARIM ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
SIVIYAĞ
TUZ
HAZIRLANIŞI;
ÖNCELİKLE SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRUYORUZ.
HAVUÇLARI KAZIYIP YARIM AY ŞEKLİNDE PARÇALARA AYIRIYORUZ VE SIVIYAĞDA HER İKİSİNİ DE PEMBELEŞTİRİYORUZ.
YIKAYIP BÖLDÜĞÜMÜZ PRASALARI EKLİYORUZ VE 5 DAKİKA KADAR KAVURUYORUZ.
2 SU BARDAĞI KADAR SICAK SUYUNU EKLİYORUZ.
BİRAZ PİŞTİNCE YIKANMIŞ PİRİNCİMİZİ VE TUZUMUZU EKLİYORUZ.
PIRASALAR YUMUŞAYINCA OCAKTAN ALIYORUZ.
ÜZERİNE BOL LİMONU SIKIP AFİYETLE YİYORUZ.



BU AKŞAM MİSAFİRLERİMİZ TELEFON EDİP ÇAYA GELİYORUZ DİYİNCE AKLIMA ÖNCE DONDURUCUDAKİ MİLFÖYLERİM ARDINDAN DA BİRGÜN ÖNCE SEVGİLİ SİHİRLİ OKLAVA NIN SİTESİNDE RASTLADIĞIM ÖRGÜLÜ MİLFÖY BÖREK GELDİ.
**
BİZİM DENİZİMİZ YOK AMA SİHİRLİ OKLAVACIM NE YAPALIM MİSAFİRLERİMİZLE BİRBİRİMİZE BAKARAK YEDİK BÖREKLERİMİZİ.
:)
**
SEVGİLİ SİHİRLİ OKLAVA YAZISINDA DAR ZAMANIN KURTARICI BÖREĞİ DİYE ADLANDIRMIŞ BU BÖREĞİ CANI GÖNÜLDEN KATILIYORUM SANA.
MALZEMELER;
MİLFÖY
PEYNİR
DEREOTU
MAYDANOZ
YUMURTA SARISI
YAPILIŞI;
MİLFÖY HAMURLARI YUMUŞAYINCA YANLARINDAN BALIK SIRTI ŞEKLİNDE KESİLİYOR.
ORTASINA MALZEME KOYULUP HAMURUN KENARLARI ÖRGÜ ŞEKLİNDE ORTADA BİRLEŞTİRİLİYOR.
EĞER DETAY GÖRMEK İSTERSENİZ
HER DAİM MİLFÖYLERE KARE YA DA ÜÇGEN ŞEKLİ VERİLDİĞİNDEN BU HALİ MİSAFİRLERİNDE HOŞUNA GİTTİ VE NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İSTEDİLER.
BENDE GERİLE GERİLE ANLATTIM TABİİİ
BİR KEZ DAHA
İYİ Kİ VARSIN BLOG ARKADAŞLIĞI....

13 Şubat 2009 Cuma

I LOVE YOUR BLOG...


SEVGİLİ LEZZEHANE BENİ BU ÖDÜLE LAYIK GÖRMÜŞ
ÇOK MUTLU OLDUĞUMU BELİRTMEK İSTİYORUM.
TEŞEKKÜR EDERİM
:)
ŞİMDİ SIRA BENDE
BENİ VE BLOGUMU MESAJLARIYLA ONURLANDIRAN SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
KABUL BUYURURSANIZ ÖDÜLÜM SİZE...
HAYDİ SİZDEN DE 7 BLOG DOSTUNA...

10 Şubat 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

MALZEMELER
3 ADET ORTA BOY KEREVİZ
1 ADET PATATES
1 ADET HAVUÇ
2 ADET SOĞAN
1 ADET LİMON SUYU
1 ADET PORTAKAL SUYU
2 ADET KESME ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI;
KEREVİZ, PATATES, HAVUÇ TEMZİLENİP KÜP KÜP, SOĞAN JULYEN DOĞRANIR. TENCETEYE YERLEŞTİRİLİR.
ÜZERİNE BİR LİMON VE BİR PORTAKALIN SUYU SIKILARAK EKLENİR.
2 KESME ŞEKER VE TUZ İLAVE EDİLİR.
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI VE BİR ÇAY BARDAĞI SU İLAVE EDİLİR.
BEN DÜDÜKLÜ TENCERE ŞİPŞAK PİŞİRDİM.
NORMALDE HAVUÇ YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLMESİ TAVSİYE EDİLİR :)

8 Şubat 2009 Pazar

ZEYNEP'TEYİZ...

DÜN AKŞAM SEVGİLİ ARKADAŞIM ZEYNEP TEYDİK.
BİRAZ GEÇ GİTTİĞİM İÇİN MASANIN GENEL GÖRÜNÜMÜNÜ RESİMLEYEMEDİM...
3 ÇEŞİT KURALIMIZI İHLAL ETMEYEN ZEYNEPCİĞİM ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ, "ÇAKMA" KUMPİR, İNCİRLİ PASTA HAZIRLAMIŞTI.
KUMPİR E ÇAKMA ÖNADINI VEREN HURİ'CİĞİME DE TEŞEKKÜRLER...
ZEYNEPCİĞİM ELLERİNE SAĞLIK
HEPSİ ÇOK GÜZELDİ...
ISPANAKLI BÖREK TARİFİ BLOGUMDA OLDUĞU İÇİN EKLEMİYORUM.
İNCİRLİ PASTA
MALZEMELER;
KEK İÇİN
2 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1,5 SU BARDAĞI UN
1,5 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
9 ADET HAŞLANMIŞ İNCİR
1 PAK. KABARTMA TOZU
KREMA İÇİN;
1 KG SÜT
1 YUMURTA
4 ÇORBA KAŞIĞI UN
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
YARIM PK. MARGARİN
1 PK.VANİLYA
TARÇIN
YAPILIŞI
KEKİN TÜM MALZEMELERİ MİKSERİN YAVAŞ AYARINDA ÇIRPILARAK BORCAMA DÖKÜLÜYOR VE PİŞİRİLİYOR.
DİĞER TARAFTAN KREMA HAZIRLANIYOR VANİLYA VE MARGARİN KREMA ATEŞTEN ALDIKTAN SONRA İÇİNE EKLENİP KARIŞTIRILIYOR.
KREMA SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE TARÇIN SERPİLİYOR.
**
ÇAKMA KUMPİR
MALZEMELER;
PATATES
SUCUK
SALAM
SOSİS
MOR LAHANA
MISIR
KORNİŞON
KAŞAR PEYNİRİ
TEREYAĞI
TUZ
YAPILIŞI
PATATESLER HAŞLANIR
TEREYAĞI VE TUZ İLE BLENDERDA PÜRÜZSÜZ HALE GETİRİLİR.
ÜZERİNE MİNİK DOĞRANMIŞ MALZEMELER DÖKÜLÜR.
5 DK FIRINLANIP KAŞARI EKLENİR VE FIRINDAN ALINIR
SERVİS EDİLİRKEN MİNİK DOĞRANMIŞ KORNİŞONU EKLENİR.

MOR LAHANA SALATASI

MALZEMELER
1 ADET MOR LAHANA
TUZ
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 ADET LİMON
YAPILIŞI
LAHANA İNCE İNCE DOĞRANIR.
ÜZERİNE TUZ, LİMON VE SİRKE EKLENEREK BİRAZ OVULUR.
BU ŞEKİLDE BUZDOLABINDA KAPAKLI BİR KABIN İÇERİSİNDE 5 GÜN DAYANIYOR.
YEMEDEN ÖNCE ZEYTİNYAĞI VE TEKRAR LİMON İLAVESİ GEREKLİ.
BEN BEYAZ TURP VE MAYDANOZLA BİRLİKTE SERVİS ETTİM LEZZETLİ BİR ÜÇLÜ OLDULAR.

6 Şubat 2009 Cuma

PEYNİRLİ POĞAÇA


MALZEMELER;
3,5 SU BARDAĞI UN
125 GR. MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ)
1 PK. KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1YUMURTA
1 SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
İÇ MALZEMELER
BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
DERE OTU
YAPILIŞI;
TARİF OKTAY USTA DAN ALINTIDIR ÖNCELİKLE ONU SÖYLEYEYİM.
TÜM MALZEMEYLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPILIR.
(SADECE YUMURTANIN AKI HAMURUN İÇİNE SARISI ÜZERİNE OLMAK ÜZERE)
ŞEKİLLENDİRİLİP FIRINA SÜRÜLÜR.
ÇAY YANINDA BENİM GİBİ TUZLU DÜŞKÜNÜ İSENİZ BAYILA BAYILA YENİLİR.
:)

4 Şubat 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ, PRATİK BİSKÜVİ PASTASI

ÖZGECİĞİMİN MARİFETLİ ELLERİNDEN;
GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER;
YUFKA
PEYNİR
MAYDANOZ
YUMURTA
SIVIYAĞ
SUSAM VE ÇÖREK OTU
YAPILIŞI;
YUFKAYI SERİYORUZ, ÜZERİNE SIVIYAĞ SÜRÜYORUZ.
ORTADAN İKİYE KESİYORUZ.
MAYDANOZ VE BEYAZ PEYNİRLE HAZIRLADIĞIMIZ İÇ HARCI KESTİĞİMİZ YUFKANIN GENİŞ KISMINA ŞERİT HALİNDE KOYUYORUZ.
RULO HALİNDE YUVARLAYIP KIVIRIYORUZ.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM İLE ÇÖREKOTU SERPİYORUZ.
PRATİK BİSKÜVİ PASTASI İÇİN :)