1 ADET MOR LAHANA
TUZ
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
1 ADET LİMON
YAPILIŞI
LAHANA İNCE İNCE DOĞRANIR.
ÜZERİNE TUZ, LİMON VE SİRKE EKLENEREK BİRAZ OVULUR.
BU ŞEKİLDE BUZDOLABINDA KAPAKLI BİR KABIN İÇERİSİNDE 5 GÜN DAYANIYOR.
YEMEDEN ÖNCE ZEYTİNYAĞI VE TEKRAR LİMON İLAVESİ GEREKLİ.
BEN BEYAZ TURP VE MAYDANOZLA BİRLİKTE SERVİS ETTİM LEZZETLİ BİR ÜÇLÜ OLDULAR.
DOLAPTA BU KADAR UZUN SÜRE MUHAFAZA OLDUĞUNU BİLMİYORDUM ELLERİNE SAĞLIK CANIM BİZ HEMEN YAPIP HEMEN TÜKETENLERDENİZ:)
YanıtlaSilsalataların vazgeçilmezi mor lahana..bende bu şekilde hazırlayıp salatalarda kullanıyorum.elinize saglık..sevgiler.
YanıtlaSilgerçekten hem çok pratik hemde çok lezzetli oluyor. Israrla tavsiye ederim.
YanıtlaSilBinnurcum benim de en sevdiğim salata çeşitlerinden birisidir mor lahana. Çok güzel görünüyor eline sağlık...
YanıtlaSil