31 Ocak 2009 Cumartesi

YOĞURTLU PATATES SALATASI, ANNEMİN TAVUKLU PİLAVI, PÜTÜRLÜ MERCİMEK ÇORBASI,FIRINDA TAVUKLU KAŞARLI MANTAR GÜVEÇ, ISPANAK OTURTMA,ISPANAKLI BÖREK

BİRİKTİ BÜTÜN TARİFLER
HEM KIZIMIN BLOGU, HEM BURASI OLUNCA, BİRDE GELEN GİDEN VE BENİM ZİYARETLERİM HALİYLE BİR BAŞLIKTA BİR SÜRÜ YEMEK OLDU.
YOĞURTLU PATATES SALATASI
KUZENİM AYNUR GEÇEN AKŞAM YAPMIŞTI BENDE SIK SIK YAPARIM BU SALATAYI PATATESİN HER HALİNE AŞIK BİRİ OLARAK.
ÇOK BASİT GELİYOR BİRDE
PATATESLERİ HAŞLA.
SONRA RENDELE
YANINA 2 TANEDE HAVUÇ RENDELEYİP KARIŞTIR.
LİMONUNU, TUZUNU, YAĞINI DA EKLE.
ÜZERİNE SARIMSAKLI SÜZME YOĞURT , ŞEKİL OLARAKTA YAĞDA KIRMIZI BİBERLİ SOS YAPIP ÜZERİNE SERPİŞTİR.
HEPSİ BU KADAR.

ÇOK SEVERİM TAVUKLU PİLAVI. ANNECİĞİM DE KIRMADI BENİ YAPIVERDİ GEÇEN GÜN. YANINA DA ARKADAŞI AYRANI YAPIVERDİK.
MEVLÜT GELİR AKLIMA HEP BU İKİLİYİ GÖRÜNCE :)
PÜTÜRLÜ MERCİMEK ÇORBASI

KLASİK MERCİMEK ÇORBASI ASLINDA
AMA BEN SÜZGEÇTEN SÜZMÜYORUM YADA BLENDER DEN GEÇİRMİYORUM O YÜZDEN PÜTÜR PÜTÜR KALIYOR.

MERCİMEK, İNCE DOĞRANMIŞ SOĞAN, RENDELENMİŞ HAVUÇ, PATATES DÜDÜKLÜ TENCERE DE PİŞİRİLİYOR.
YAĞ, KIRMIZI BİBER, NANE İLE SOSU HAZIRLANIP İÇİNE DÖKÜLÜYOR.
YEMEDEN ÖNCE LİMON SIKMAYI UNUTMAYINIZ :)


FIRINDA TAVUKLU KAŞARLI MANTAR GÜVEÇ




RESİMLER TERS OLMUŞ:)

GÖĞÜS ETİ HAŞLANIP DİDİKLENİYOR.
MANTAR İYİCE YIKANIP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIP TAVADA SUYU ÇEKTİRİYOR. GÜVEÇİN TABANINA MANTARLAR ÜZERİNE DİDİKLENMİŞ TAVUK KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE TEREYAĞI KOYULUYOR.
TUZ, PUL BİBER, KARABİBER EKLENİYOR.
ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR SERPİLİYOR.
FIRININ IZGARASINDA 5 DAKİKA DA HAZIR.




ISPANAK OTURTMA


ISPANAK TEMİZLENİP DOĞRANDIKTAN SONRA TENCEREDE SOĞAN İLE KAVRULUYOR.
SALÇASI, TUZU EKLENİYOR.
EN SON ÜZERİNE YUMURTALARI KIRILIP 5 DAKİKA DAHA PİŞİRİLİP OCAKTAN ALINIYOR.


ISPANAKLI BÖREK



ISPANAK VE PEYNİRLE İÇ HARÇ HAZIRLANIYOR.
İKİ YUFKA ÜSTÜSTE ARALARINA SIVIYAĞ SÜRÜLEREK KONULUYOR.
8 PARÇAYA BÖLÜNÜYOR.
HARÇ İÇİNE YERLEŞTİRİLİP GENİŞ GENİŞ SARILIYOR.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE ÇÖREK OTU EKLENİP FIRINA ATILIYOR.





28 Ocak 2009 Çarşamba

HAYAT CAFE DEN SOBE & EYLÜL BAHÇESİ EBE

Sevgili blog dostum HAYAT CAFE beni sobelemiş.
Beni de unutmadığın için teşekkürler
Elimden geldiği kadarıyla cevaplamaya çalışacağım güzel soruları;
YAPTIĞIM 4 İŞ
*
5 AYLIK KIZIM İNCİ İLE İLGİLENMEK
EV HANIMI OLMAYA ÇALIŞMAK
(OKUL BİTTİKTEN SONRA BEBİŞ OLUNCA İLKKEZ EVDE OTURUYORUM)
BLOGLARIMLA İLGİLENMEK
ARKADAŞLARIMA VAKİT AYIRMAK
DEFALARCA İZLEYEBİLECEĞİM 4 FİLM
*
ÖZEL BİR KADIN
MESAJINIZ VAR
SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM
BABAM VE OĞLUM
YAŞADIĞIM 4 YER
*
SADECE DÜZCE ASLINDA AMA KISA SÜRELİ İZMİT ÇIKARTMALARIMDA VAR :)
İZLEDİĞİM 4 TV PROGRAMI
*
(ŞU ARALAR FENA HALDE )
YEMEKTEYİZ
AVRUPA YAKASI
MAHŞER İ CÜMBÜŞ
MÜGE ANLI İLE TATLI SERT
TATİL İÇİN GİTTİĞİM 4 YER
*
DAĞ EVİMİZ
ALANYA
KUŞADASI
AKÇAKOCA
EN SEVDİĞİM 4 YEMEK
*
MANTI
ÇİĞ BÖREK
KÖFTE + PATATES KIZARTMASI İLİŞKİSİ
DONDURMA
HEMEN ŞİMDİ OLMAK İSTEDİĞİM 4 YER
*
GAZZEYE GİDEN BİR YARDIM KONVOYUNDA
BİR TATİL KASABASINDA
ÜSTÜNDE KESTANE PİŞEN SICAK BİR SOBANIN YANINDA
ŞU AN ARKAMDA UYUMAYA ÇALIŞAN EŞİMİN YANINDA :)
BİR YAĞMUR DAMLASI OLSAYDIM DÜŞMEK İSTEDİĞİM 4 YER
*
ARABASININ CAMLARINI ÖZENE BEZENE SİLİP YAPTIĞI İŞİ BÜYÜK MUTLULUKLA SEYREDERKEN EŞİMİN ARABASININ CAMINA :)
KIZIMIN İPEK SAÇLARINA
YEĞENİM DEFNEMİN MİNİK PARMACIKLARINA
BABACIĞIMIN MEZARINA

27 Ocak 2009 Salı


yeni bir kampanya başlatmışlar.
"TARİF-İ YEMEK UNO"
KAMPANYA SONUCUNDA 20 ŞANSLI KATILIMCIYA UNO PASTABAN SETİ HEDİYE EDİLECEK.
PASTABAN SETİNDE 3 KATLI KAKAOLU VE 3 KATLI SADE PASTABAN VAR.
KAMPAMYA KATILIM KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK & PÜRE SALATASI & ÇİN BÖREĞİ

SEVGİLİ ARKADAŞIM AYŞE DEN LEZZETLER SUNACAĞIM SİZE
BİZLER İÇİN HAZIRLADIĞI
PÜRE SALATASI
ÇİN BÖREĞİ
HAVUÇLU CEVİZLİ KEK
GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİ
ELLERİNE SAĞLIK
:)

ÇİN BÖREĞİ

MALZEMELER

(BİZ KLABALIK OLARAK GİTTİĞİMİZ İÇİN TAM GRAMI GRAMINA ÖLÇÜ VEREMEDİ AMA BEN MALZEMELERİ DİREK YAZIYORUM SİZ KENDİNİZE GÖRE AYARLARSINIZ)

YUFKA
(2 YUFKADAN 8 BÖREK ÇIKIYOR)
KIYMA
PIRASA
HAVUÇ
CEVİZ
SOĞAN
SIVIYAĞ
TUZ
KARABİBER

KIZARTMAK İÇİN
GALETA UNU
YUMURTA

ÖNCE SOĞANLARI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP SIVI YAĞDA ÖLDÜRÜYORUZ.
ÜZERİNE KIYMAYI DA EKLEYİP KAVURUYORUZ.
RENDELEDİĞİMİZ HAVUCU VE İNCE DOĞRADIĞIMIZ PIRASAYI DA KAVRULAN KIYMAYA EKLEYİP BİR İKİ DAKİKA (HAVUÇ VE PIRASA ÖLÜ DİRİ ARASINDAYKEN )ALTINI KAPATIYORUZ.
TUZ, KARABİBER VE BİRAZ DİRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.
DİĞER TARAFTA İLK YUFKAMIZI SERİP ÜZERİNE SIVIYAĞ GEZDİRİP AYIYORUZ DİĞER YUFKAYI SERİYORUZ.
EŞİT 8 PARÇAYA BÖLDÜĞÜMÜZ YUFKALARI İRİ SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARIYORUZ.
ÖNCE YUMURTAYA SONRA GALETA UNUNA BULAYIP KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ.
(ARZUYA GÖRE ÜZERİNE DÖKÜLEN SARIMSAKLI YOĞURT VE KIRMIZI BİBERLİ YAĞ BÖREĞE FARKLI BİR LEZZET KAZANDIRIYOR)


HAVUÇLU VE CEVİZLİ KEK

MALZEMELER
5 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1/2 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
1 SU BARDAĞI RENDE HAVUÇ
2 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

YAPILIŞI;
YUMURTA VE TOZ ŞEKER MİKSERLE ŞEKER ERİYENE KADAR ÇIRPILIR.
İÇİNE HAVUÇ, CEVİZ İÇİ, TARÇIN, SIVIYAĞ EKLENEREK İYİCE KARIŞTIRILIR.
UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZU ELENEREK KARIŞIMA EKLENİR.
MİKSERİN DÜŞÜK SEVİYESİNDE BİR KAÇ DAKİKA KARIŞTIRILIR VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR.





MALZEMELER;
2 ADET HAVUÇ
4 ADET SALATALIK
6 ADET PATATES
SARIMSAKLI YOĞURT
MAYONEZ
DEREOTU
TUZ
PULBİBER

YAPILIŞI;
PATATESLER HAŞLANIR.
PATATES, SALATALIK, HAVUÇ RENDELENİR.
SALATALIKLARIN SUYU SIKILARAK RENDELENEN MALZEMELERİN HEPSİ SARIMSAKLI YOĞURTLA KARIŞTIRILIR. İÇERİSİNE 2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ VE İNCE KIYILMIŞ DEREOTU İLE TUZ PUL BİBER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR.

AFİYET OLSUN...









21 Ocak 2009 Çarşamba

PUDİNGLİ KURABİYE

BLOGLAR ARASINDA GEZERKEN GÖZÜME TAKILDI PUDİNGLİ KURABİYE VE YAPMAYA KARAR VERDİM.
ASLINA BAKARSANIZ ORADA YAZAN TARİFE GÖRE YAPIYORDUM AMA BENİM Kİ NEDENSE BİR TÜRLÜ BİRLEŞMEYEN BİR HAMUR OLDU.
BU YÜZDEN EK BİR MALZEMEYLE KENDİ PUDİNGLİ KURABİYEMİ KENDİ TARİFİMLE YAPTIM.
MALZEMELER;
1 PAKET VANİLYALI PUDİNG
20 ÇORBA KAŞIĞI UN
200 GR. MARGARİN
PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 YUMURTA
KAVRULMIŞ FINDIK
YAPILIŞI;
YAĞ VE TOZ PUDİNGİ YOĞURUP İÇİNE 5 KAŞIK 5 KAŞIK UNUNU EKLEDİM.
(BAKTIMKİ HAMUR BİRLEŞMİYOR) YUMURTAYI KIRIVERDİM İÇİNE.
PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ DE İLAVE ETTİKTEN SONRA ŞEKİL VERDİM.



HAZIRDA OLDUĞU İÇİN KURABİYELERİN GÖBÜŞLERİNE BİRER TANE KAVRULMUŞ FINDIK KOYDUM.
(SİZ İSTER KOYUNNN İSTER KOYMAYINNN)
180 DERECELİK FIRINA ATTIM.
BU SIRADA SERVİS TABAĞIMI VE NESKAFE FİNCANIMI HAZIRLADIM.

KURABİYELERİM ÜZERLERİ KIZARINCAYA KADAR FIRINDA PİŞTİLER




SÜTLÜ NESKAFEMİN YANINA YERLEŞTİRİP AFİYETLE YEDİM :)







19 Ocak 2009 Pazartesi

GÜLNUR'DAYIZ

GÜLNURCUM
MARİFETLİ ELLERİYE
PATATES SALATASI
KAKAOLU PASTA
KOL BÖREĞİ ELE BESLEDİ BİZİ BU AKŞAM

PATATESİN HER HALİNE BAYILIYORUM...
SANIRIM BU BÖREĞİN YARISINI BEN YEDİM
2 DAKİKA DAHA DEDİKODUYA DEVAM ETSEYDİK BÖREK YERİNE BİRBİRİMİZİ YİYECEKTİK :)




ELTİCİĞİM ELLERİNE SAĞLIK!!!


17 Ocak 2009 Cumartesi

7 TAHILLI EKMEK

Uzun zamandır yapılmayı bekleyen yeditahıllı ekmek unumu bugün elime alabildim.
Seviyorum ekmek makinasındaki ekmeği ama pişme süresi uzun olunca üşeniyorum.
Normalde ölçülerine göre sütünü, mayasını, ununu (söke undan başkasıyla güzel olmuyo) şekerini tuzunu kendim yapıyodum ama bu yeditahıllı un paketi büyük kolaylıkmış.
Bir kutuda 2 un paketi 2 maya paketi var. Eklemeniz gereken sadece 320 ml su.


Tabana suyu koydum, üzerine unu ve mayayı ekledim.
(Kendimde yaparken önce sıvıları sonra katıları koyuyordum.)
3 saatlik programa koydum

Sonra çıktı misssss kokusuyla ekmeğim



Sıcak sıcak nefisti....



MEZGİT TAVA

MEZGİT TAVA
Mezgit ailecek sevdiğimiz bir balık.
Küçük balıksever bir aile olmamızın, özellikle eşimin laz ve benimde laz gelini olmamdan kaynaklı evimizde en çok pişen balık hamsi.
Ardından mezgit ve barbun geliyor...
Büyük balıklarla hele hele de buğulama balıklarla hiç işimiz olmuyor.
Daha sağlıklı oluyor biliyoruz ama bize canlı canlı geliyor o zaman balık.
İllaki o kızgın yağ ve balık birleşme sesini duyacağız ...
mezgit tava içinse;
yağ
un e tuz yetiyor.
balıklar tuz eklenmiş una bulanıyor kızgın yağa atılıp önlü arkalı kızartılıyor.
Yanında ise bol salata ...








16 Ocak 2009 Cuma

BARBUNYA PİLAKİ, PEYNİRLİ MİLFÖY,PUDİNGLİ BİSKÜVİ ,MANTI MAKARNA SALATASI

BARBUNYA PİLAKİ BİZİM AİLECEK ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR YEMEK.
ÖZELLİKLE EŞİMİN.
O YÜZDEN YAZIN BOLCA ALIP TEMİZLEYİP BUZDOLABI POŞETLERİNE DOLDURUYORUZ ÜZERİNE DOMATESLERİNİ DOĞRAYIP DONDURUCUYA ATIYORUZ.
KIŞIN MALZEMELERİNİ EKLEYİP ZEVKLE YİYORUZ.


MALZEMELER;
1 KG BARBUNYA
1 HAVUÇ
2 SOĞAN
DOMATES
YAĞ
TUZ
BİBER SALÇASI
SU
YAPILIŞI;
BEN DÜDÜKLÜ TENCERE KULLANIYORUM.
DERİN DONDURUCUDAN ALDIĞIM BARBUNYAYI BİRAZ BEKLETTİKTEN SONRA DÜDÜKLÜYE KOYDUM.
ÜZERİNE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIM HAVUCU VE SOĞANLARI EKLEDİM.
BENİM BARBUNYAMDA DOMATES VARDI AMA 2 ORTA BOY DOMATESİN KAFİ GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.
SIVIYAĞI, BİBER SALÇASINI,TUZUNU VE ÜZERİNİ 3 PARMAK GEÇECEK ŞEKİLDE SUYUNU EKLEDİM.
DÜDÜKLÜ TENCEREDE DÜDÜĞÜNÜ İNDİRDİKTEN 20 DAKİKA SONRA HAZIR OLUYOR.


DÜN ARKADAŞIM CANAN A GİTTİK KIZIMLA
ÇAYIN YANINA
PEYNİRLİ MİLFÖY
PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTA
MAKARNA SALATASI
YAPMIŞTI

PEYNİRLİ MİLFÖY
MALZEMELER;
4 ADET MİLFÖY HAMURU
BEYAZ PEYNİR
MAYDANOZ
YUMURTA SARISI
ÇÖREK OTU
YAPILIŞI;
MİLFÖYLER ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞADIKTAN SONRA HAZIRLANAN PEYNİR VE MAYDANOZDAN OLUŞAN İÇ HARCI ORTASINA EKLİYORUZ. KARE ŞEKLİ VERDİKTEN SONRA ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE ÇÖREK OTU SERPİP 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ.
PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI
MALZEMELER;
1 PAKET PÖTİBÖR BİSKÜVİ
1 PAKET KAKAOLU PUDİNG
3,5 SU BARDAĞI SÜT
HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI;
KAKAOLU PUDİNGİ 3,5 SU BARDAĞI SÜT İLE PİŞİRİYORUZ.
KÜÇÜK KARE BORCAMA ÖNCE BİSKÜVİYİ DAHA SONRA PUDİNGİ DÖKEREK 2 KAT YAPIYORUZ.
EN SON PUDİNGİN ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİNİ DÖKEREK BUZDOLABINDA SOĞUTTUKTAN SONRA SERVİS YAPIYORUZ.





MANTI MAKARNA SALATASI;
MALZEMELER;
KELEBEK MAKARNA
YOĞURT
SARIMSAK
SIVIYAĞ
KIRMIZI TOZ BİBER
YAPILIŞI;
TUZ VE BİRKAÇ DAMLA SIVIYAĞ EKLEDİĞİMİZ SUDA KELEBEK MAKARNAMIZI HAŞLIYORUZ.
SÜZÜP SOĞUTTUKTAN SONRA HAZIRLADIĞIMIZ SARIMSAKLI YOĞURDA MAKARNAMIZI EKLİYORUZ.
ÜZERİNE SIVIYAĞ VE KIRMIZI TOZ BİBERLE HAZIRLADIĞIMIZ SOSU DÖKÜP AFİYETLE YİYORUZ ;)
ELLERİNE SAĞLIK CANANCIĞIM ÇOK GÜZEL OLMUŞTU MAMALARIN.

15 Ocak 2009 Perşembe

MEKSİKA PATATES & ŞEHRİYE ÇORBASI

BU AKŞAM YEMEĞE ARKADAŞIM SİNEM GELDİ.
ÇOCUK OLUNCA KUCAĞIMDA TEFERRUATLI YEMEKLER YERİNE KOLAY HAZIRLANABİLECEK BİRŞEYLER YAPMAK İSTEDİM.
YADA MECBUR KALDIM DİYELİM :)
MÖNÜDE;
ŞEHRİYE ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
KÖFTE KIZARTMA
MEKSİKA PATATES
YEŞİL SALATA
FASULYE TURŞUSU (KAYINVALİDEM YAPTI)
VARDI.
MEKSİKA PATATESİN TARİFİNİ
"LEZZETHANE"http://lezzethane.blogspot.com/ DEN ALDIM.
SİTENİN DE ADI GİBİ ÇOK LEZZETLİ OLDU. HERKESE TAVSİYE EDERİM.
ÇOK PRATİK VE ÇOK LEZZETLİ
MALZEMELER;
4 PATATES
(İSTEĞE GÖRE BİZ 3 KİŞİYDİK 4 ORTA BOY PATATES DENK GELDİ)
SIVIYAĞ
PUL BİBER
TUZ
KEKİK
YAPILIŞI;
PATATESLERİN KABUĞUNU SOYMADAN BULAŞIK SÜNGERİ İLE İYİCE SUYUN ALTINDA OVALAYARAK TEMİZLEDİM.
HERBİR PATATESİ 8 ER DİLİME BÖLÜP BİR KAPTA YAĞ, TUZ, PUL BİBER VE KEKİKLE HARMANLADIM.


FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİP GELİŞİGÜZEL PATATESLERİ DİZDİM.
180 DERECELİK FIRINDA 35-40 DK. KADAR PİŞİRDİM.

PİLAV, KÖFTE,MEKSİKA PATATES VE KETÇAP-MAYONEZ SOSU
MÜKEMMELDİ




ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELER;
ARPA ŞEHRİYE
DOMATES
BİBER
MAYDANOZ
TEREYAĞ VE SIVIYAĞ
TUZ
YARIM LİMON
YAPILIŞI;
ÖNCELİKLE SIVI YAĞI VE TEREYAĞI TENCEREDE ERİTİP ÜZERİNE RENDELENMİŞ DOMATES VE İNCE DOĞRANMIŞ SİVRİ BİBERİ EKLEDİM.(BEN BU AKŞAM YAZIN HAZIRLADIĞIM MENEMENLİĞİ KULLANDIM)
DOMATESVE BİBER PİŞİNCE ÜZERİNE SUYUNU ÇEKTİM.
TUZUNU İLAVE ETTİM.
SU KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ŞEHRİYESİNİ EKLEDİM.
ŞEHRİYELER YUMUŞAYINCAYA KADAR KAYNATTIM. ALTINI KAPATIP LİMONUNU SIKTIM VE İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZUNU EKLEDİM.
(ÖZELLİKLE ÖLÇÜ VERMEDİM TENCERENİZE GÖRE GÖZ KARARI HAZIRLARSINIZ)


YEŞİL SALATA

MALZEMELER;
MARUL
ROKA
MAYDANOZ
BEYAZ SOĞAN
TUZ
LİMON
SİRKE
ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI;
ÇOK ZOR :)
YEŞİLLİLERİ İYİCE YIKIYORUZ VE ELİMİZLE KOPARIYORUZ Kİ VİTAMİNİ GİTMESİN.
SOĞANLARINI DOĞRUYORUZ VE SOSUNU HAZIRLAYIP ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.




PRATİK BİLGİER;

DERİN DONDURUCUDA KÖFTELER



KÖFTE HAMURUNU YAPTIKTAN SONRA ŞEKİL VERİP BİR TEPSİYE DİZİYORUM BUZLUKTA DONDURDUKTAN SONRA BİR SAKLAMA KABINA YERLEŞTİRİYORUM VE TEKRAR DERİN DONDURUCUYA ATIYORUM İSTEDİĞİM ZAMAN HEMENCİK ÇIKARTIP KISIK ATEŞTE KIZARTIYORUM.
ÇALIŞIRKEN ÇOK RAHAT OLDUĞU GİBİ HABERSİZ YEMEĞE GELEN MİSAFİRLER İÇİN SÜPER BİR FİKİR ;)



MENEMENLİKLERİM;




YAZIN ANNEMLE BİRLİKTE HAZIRLADIK BU KAVANOZLARI
DOMATESLERİ TAM MEVSİMİNDE KÜP KÜP DOĞRAYIP ÜZERİNE İNCE KIYILMIŞ BİBERLERİ EKLEDİK
KAYNATTIK VE SICAKKEN KAVANOZLARA ALIP KAPAKLARINI KAPATTIK BATTANİYENİN ALTINDA BİR GÜN UYUTTUK.
ŞİMDİ AÇIP İSTER MENEMEN YAPIYORUZ İSTERSEK BU AKŞAM YAPTIĞIM GİBİ ŞEHRİYE ÇORBASI







13 Ocak 2009 Salı

TARÇINLI KURABİYE VE MANTAR SOTE

ÇAY VEYA KAHVE SAATLERİNİN LEZZETİ
TARÇINLI KURABİYE


Malzemeler;
1 paket margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yapılışı;
Margarini ve pudra şekerini mikserde krema haline gelene kadar çırpıyoruz
İçerisine tarçın, kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz.
Unumuzu ilave edip hamuru yoğuruyoruz.
Hamurumuzu 15 dakika bekletip ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
PRATİK BİR YEMEK
MANTAR SOTE

Malzemeler;
1 kg. mantar
2 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
2 adet domates
tuz
pul biber
sıvıyağ

Yapılışı;
Öncelikle mantarlar küçük küçük doğranarak bir tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.
Diğer tencerede soğan ve sarımsak yağda kavrulur üzerine küp küp doğranmış domates ve biber salçası eklenir ve suyu çeken mantarlarla birleştirilir.
Pul biber ve tuzla tatlandırılır.
İsteğe göre maydanoz eklenerek 15 dakika kısık ateşte pişirilir.


12 Ocak 2009 Pazartesi

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI

ARKADAŞIM EMEL DE YEDİĞİMİZ VE BENİM FAVORİ TATLILARIMDAN BİRİ OLAN KAYMAKLI EKMEK KADAYIFINI TARİFİ;



Malzemeler;
1 adet ekmek kadayıfı
5 bardak ılık su
5 adet kürdan
şerbet için;
yarım limon
5 bardak su
5 bardak toz şeker
Yapılışı;
Öncelikle Kadayıfın kızarmış olan kısmı alta gelecek şekilde kadayıftan büyük bir tepsiye yerleştiriyoruz.
Çeşitli yerlerine suyu ve şerbeti iyi çekmesi için kürdanları saplıyoruz.
5 bardak ılık suyu ekmek kadayıfının her tarafına gelecek şekilde eşit miktarda ıslatıyoruz.
15-20 dakika beklemeye alıyoruz.
Bütün suyu çekmemişse kalan suyu bir havluya çektiriyoruz.
Diğer tarafta 5 bardak su, 5 bardak şeker ile bir şerbet hazırlıyoruz.
Kaynadıktan sonra limonunu sıkıyoruz 2 dakika sonra şerbeti ocaktan alıp kadayıfın üzerine döküyoruz.
Şerbetle buluşan kadayıf tepsisini ocağın üzerinde kısık ateşe yerleştiriyoruz ve yanlarından süzülen şerbeti tekrar üzerine dökerek yarım saat kadar şerbeti tam çekmesi sağlıyoruz.
Şerbetini çektikten sonra dilimleyip kaymakla servis yapıyoruz.

11 Ocak 2009 Pazar

TARHANA ÇORBASI

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ...

Malzemeler;
1 su bardağı tarhana
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 sivri biber
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
isteğe göre tuz ve 1 paket et bulyon
Yapılışı;
Öncelikle 1 su bardağı tarhanayı 1 su bardağı su ile ıslatıyoruz.
Tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyuyoruz.
İnce ince doğradığımız sivribiberi yağda 1-2 dk. döndürüp salçasını ve kırmızı biberi koyuyoruz. dahaa sonra 5 su bardağı suyu ve bulyonu üzerine ekliyoruz. Su kaynamaya başlayınca yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tarhanayı ekliyoruz. Karıştırarak kaynadıktan sonra rende yada minik parçalar halinde sarımsağı ekliyoruz. Tuzunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha altı kısık kaynattıktan sonra pul biber, kekik ve naneyi ekleyip servis yapıyoruz.

NİMET TEYZEMİN MASASI

GEÇEN HAFTA İÇİNDE AİLE DOSTUMUZ NİMET TEYZELERE BİR ZİYARETTE BULUNMUŞTUK.
BİRBİRİNDEN GÜZEL HAZIRLIKLAR YAPMIŞTI.
İNCİ HANIM FAZLACA MIZILDANDIĞI İÇİN SADECE MASANIN GENEL GÖRÜNÜMÜNÜ ALABİLDİM.
MÖNÜDE;
ELMALI TART
ELDE AÇMA KOL BÖREĞİ
KABAK TATLISI
VE
KISIR
VARDI
TABİİ Kİ TAVŞAN KANI ÇAYLAR EŞLİĞİNDE




SEBZE SALATASI

YAPILIŞI KOLAY, LEZZETİ OLAY BİR SALATA
ARKADAŞIM EMEL TARAFINDAN HAZIRLANDI.


MALZEMELER
1 kg brokoli
3 adet havuç
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
yarım bağ taze soğan
10 adet pörselenmiş kırmızı etli biber
1 kutu konserve mısır
beyaz peynir
Sosu için;
sirke
sarımsak
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI
Tuz, Zeytinyağı, ince rendelenmiş 2 diş sarımsak ve sirke ile sos hazırlıyoruz.
Brokoli ve havucu haşlıyoruz. Haşlanma işlemi bittiktikten sonra havuçları çok ince yuvarlak yuvarlak doğruyoruz. Brokolileri minik parçlara bölüyoruz.Kırmızı etli biberlerin ince ince didikliyoruz. Maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince kıyıyoruz. İstediğimiz miktarda beyaz peyniri küp küp doğruyoruz. Salata kasesine sırasıyla havuçları, brokoliyi, maydanoz, dereotu, tazesoğanları, kırmızı etli biberleri, mısırı ve peynirleri koyup üzeine sosunu döküyoruz.

YALANCI SU BÖREĞİ

Sabah Kahvatıları için hem pratik hem de lezzetli bir börek
Kısa sürede lezzete kavuşmak isteyenler için
Yalancı Su Böreği



Malzemeler;
3 Yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
250 gr. beyaz peynir
(tercihen kaşar peynirle karışık olabilir)
yarım demet maydanoz
Yapılışı
Öncelikle süt, yağ, yumurta ve yoğurdu bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
Kapaklı teflon tencere veya tavanın tabanını sıvı yağ ile yağlıyoruz
1 yufkayı kenarları tencerenin yanlarından sarkacak şekilde buruşturarak koyuyoruz.
2. yufkayı parçacıklara bölüp hazırladığımız harcın içine bandırıp gelişigüzel serdiğimiz yufkanın üzerine dağıtıyoruz.
Daha sonra peynir ve maydanozdan oluşan iç harcımızı tencerenin içerisine döküp 3. yufkayı harca bandırarak peynirlerin üzerini kapatıyoruz.
En son yanlardan dökülen yufkaları tencerini üzerine kapatıp kalan sıvı harcı yufkanın üzerine döküyoruz.
Püf nokta kısık ateşte (sıvı harcın iyi pişmesi için) ve kapağı kapalı pişirmek.

EMEL'DEYİZ...

GÜZEL BİR SOFRA...
NEFİS YİYECEKLER...
DEMLİ ÇAYLAR...
SICAK SOHBET...
İYİ DOSTLAR...
ARKADAŞLARIMLA YILLARDIR 15 GÜNDE BİR TOPLANDIĞIMIZ, BOŞ BOŞ OLMASIN DİYE BİRDE ARAMIZDA 3-5 KURUŞ TOPLAYIP ADINA GÜN DEDİĞİMİZ BİR OLAYIMIZ VAR.
BU AKŞAM GÜNÜMÜZ EMEL DE İDİ.
GEÇEN SENELERDE HERKEZ YEMEK OLAYINI FAZLACA ABARTMIŞ ÇEŞİT SAYILARI 8 LERE HATTA 10 LARA ÇIKMIŞTI Kİ BU SEZON 3 ÇEŞİT MECBURİ KILINARAK DEVAM ETMEYİ HERKEZ KABUL BUYURDU.
BİR TATLI, BİR TUZLU BİR DE SALATA
BU AKŞAM EMEL DE İDİK...
YEMEKTEYİZ PROGRAMINI ABARTMAYAN DİYALOGLARLA GEÇEN GECEDEN İŞTE SİZE GÖRÜNTÜLER
EMELCİĞİM ELLERİNE SAĞLIK, KESENİZE BEREKET
HERŞEY NEFİS OLMUŞTU

MUMLARLA SÜSLENMİŞ ŞIK BİR MASA
(MANTI SOSU, PUL BİBER, NANE, ACI TURŞU, SALATA SOSU HAZIRLANMIŞ)


KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI


HARİKA BİR MANTI


DEMLİ ÇAYLAR




VE SEBZELERLE YAPILMIŞ ÇOK HAFİF BİR SALATA


AY BEN ÇOK YEMİŞİM...